Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Andet Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Cph Garden Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Tidlig såning i drivhuset

Allerede i marts-april er der lunt og godt i drivhuset, og du kan begynde at forkultivere sommerblomster og afgrøder, som det endnu er for tidligt at så ude i haven.

I drivhuset kan du i marts og april gå i gang med at så noget af det, der skal i køkkenhave og prydhave senere.

Persille

Du kan også så persille i en potte i drivhuset sidst i marts eller først i april. Persille er altid længe om at spire, og der kan vindes tid ved både at så tidligt og i drivhus.

Tynd ud i planterne, hvis de står tæt efter spiring i potten, og plant dem ud enkeltvis eller i små klumper, når de er store nok.

Spinat og salat

Spinat og salat kan spire og vokse ved relativt lave temperaturer, og kan sås i drivhuset i marts. Du kan enten så dem i bedene og høste løbende, når de vokset til, eller du kan forkultivere dem i såbakker med rum, så hver plante kan plantes ud i køkkenhaven i april.

Sommerblomster

En del sommerblomster kan forkultiveres i drivhuset, men de færreste sommerblomster tåler frostgrader og kræver derfor, at man holder et vågent øje på vejrudsigten og flytter såbakkerne ind i huset, hvis der er udsigt til nattefrost. Nogle af dem, der tåler kulde, når de er spiret frem - men selvfølgelig ikke hård frost - er: Haveløvemund, Antirrhinum majus, almindelig blåkvast, Ageratum houstonianum, Blomsterkørvel, Orlaya grandiflora, have-nellike, Dianthus caryophyllus, hareøre (rundbladet),  Bupleurum rotundifolium, håret solhat, Rudbeckia hirta og irlands klokke Molluccella laevis.

Ved at så sommerblomster i drivhuset, vil mange af dem blomstre tidligere, end blomster sået ud på voksestedet.

Forkultiveringen kan begynde allerede i marts, men der er stadig meget at vinde, hvis du sår i april. 

Pas på frosten

Så i minidrivhuse eller potter, bakker og små kasser. Når de nye planter har fået det andet hold blade, er det tid at prikle dem på større afstand.

Der kan stadig blive frost i drivhuset om natten, og derfor kan man fremskynde spiringen ved at stille såbakkerne inde i husets varme og straks efter spiringen flytte dem ud i drivhuset. Nu har de behov for så meget lys som muligt, hvilket drivhuset kan levere.

I kolde nætter med risiko for frost, skal planterne dækkes med ukrudtsdug eller lignende. Selv nogle avissider kan være tilstrækkeligt. Husk at fjerne dækket igen om morgenen, så planterne får mest muligt lys.