Gå til hovedindhold
Åben Have

Åben have i Nysted hos Lone og Lars Springkilde Larsen. Samtidig åbent i galleriet.

Åben have i Nysted hos Lone og Lars S. Larsen. Samtidig åben have i Mallehaven, Mallehavevej 2 lidt udenfor Nysted.

Arrangeret af afdeling/kreds

Åbningstider 
Pris 
20 kr.
Medlemspris 
10 kr.
Beskrivelse af haven 

Lone og Lars Springkilde Larsen inviterer indenfor havelågen i deres have i Nysted onsdag d. 8. juni 2022 kl. 17.00 - 20.00. 

Lone og Lars flyttede til Nysted i november 2014 og har lidt den samme udfordring som i deres gamle have på gården Springkilde i Vålse, nemlig at have udsigt og læ samtidig.

Nysted-haven ligger lige ud til havnen og på en skrående grund i flere niveauer.

Den er inddelt i rum:

Indkørsel som er lavet i 2021 med skur, hvorpå der er lavet en træterrasse med kig til Ålholm Slot.

Græsplæne med omkring-liggende bede med en kæmpekrukke og en kæmpe sten på ca. 1,5 ton, som parret stødte på, da der blev gravet ud til indkørsel. 

Gårdhave med krydderurtebed og med kig gennem huset til havnen. Højest i haven er der højbede og en terrasse med flot udsigt til hele haven og vandet. Der er taget en vindrue med fra Springkilde, som trives fint på friland. Der er i alt 3 terrasser og mange siddesteder rundt i haven.

Lone og Lars har tilført haven en masse planter i bunden, som er taget med fra Springkilde, samt 2 store Camelia, som stadig gror fint i de murerbaljer de blev flyttet i. De er nu over 2 m høje. Derudover har parret plantet 15 klematis, stammet træer op og sorteret i de mange buske. Der er mange krukker, selvom de har prøvet at beherske sig. De fleste er med overvintrende planter, som opbevares i deres orangeri, om sommeren havestue og galleri og bruges dagligt som indgang og mellemgang, altså et multirum.

I forbindelse med åben have vil det være muligt at se Lone's malerier.  Hvis man vil smugkigge, kan man finde Lone på Facebook under navnet ”Springkildemaleren”.

Lone og Lars glæder sig til at byde velkommen og håber, at de er helt færdige med projekt ”indkørsel”. 

Adresse 
Springkilde
Strandvejen 39
4880 Nysted
Kontakt 
Marianne Rasmussen
23208341