Gå til hovedindhold
Åben Have

AFLYST Permakultur og bæredygtighed

På grund af CORONA-situationen er arrangementet aflyst.

Havevandring med guide

Åbningstider 
Pris 
75
Medlemspris 
60
Beskrivelse af haven 

Udgangspunktet, for her at skabe et højproduktivt og samtidig et robust og bæredygtigt dyrkningssystem, er et permakulturdesign. Med naturens økosystem som model bruges stort set kun flerårige planter, som med deres rodsystem bidrager til lagring af kulstof og dermed bidrager til at begrænse klimaforandringer. I designet tænkes der i helheder. Planterne og de enkelte produktionsdele ses derfor ikke som enkelte enheder, men som elementer, der understøtter hinanden og er nøje afstemt i forhold til hinanden.
I næsten 30 år har Jozef Blockx sammen med sin kone Bente og deres 3 børn boet i Ryaa på et nedlagt landbrug fra 1876. Her har de i alle årene i stor stil dyrket grøntsager, bær og frugt til selvforsyning. De har plantet mange træer, så de nu ikke alene har brænde nok til opvarmning af stuehuset, men har også skabt et eldorado for et rigt dyreliv. Nu er de klar til at leve af at sælge deres produkter.
I 2016 forfulgte Jozef Blockx sin drøm om at kunne leve af arbejdet med planter og dyr ved at etablere et skovlandbrug, der tager sit afsæt i et permakulturdesign. 

Adresse 
Jozef Blockx
Sandmosevej 38
9440 Ryaa
Kontakt 
Inger Ydegaard
61718561