fbpx 3 åbne haver | Haveselskabet Gå til hovedindhold
Arrangement - Udflugter og havebesøg

3 åbne haver

Så skal vi på tur til 3 skønne haver i Søvind og Grumstrup. Egen kørsel til haverne og du bestemmer rækkefølgen.

Info

Hvornår 
12. august 2020
16:00 - 21:00
Pris 
Fri entre
Medlemspris 
Fri entre
Afdeling/kreds 
Bjerre Herred

3 ÅBNE HAVER

Onsdag den 12. august kl. 16 - 21.

Så skal vi igen på ”rundtur” til 3 skønne haver.

Janne & Jørgen Lorentzen, Grumstrupvej 45, Grumstrup, 8732 Hovedgård. 

”Vi købte huset i Grumstrup i 2003. Der var ikke mange bede anlagt og grunden er i 2 plan.
Vi har en prydhave, brugshave, urtehave samt et lille drivhus. Grunden er på ca. 900 m2, så vi har ikke meget plads, til alt det vi kunne tænke os. Prydhaven er lagt i små bede og bliver løbende justeret med blomsterløg, stauder og krukker. Her er også en lille terrasse midt i et vildt blomsterflor.
Brugshaven, er et niveau op og der findes en hyggelig pavillon, en hængesofa og 2 terrasser, en ved jorden og en på 1 sal. Den del af haven bliver flittigt brugt af vores hunde til leg og luftning. Haven er anlagt, så dyrene også kan være der.
Man kan ikke rigtig give vores have et tema, for det er nyt og gammelt, stort og småt, blomster, frugt og grøntsager blandet sammen i små hyggelige kroge, hvor øjet altid finder noget levende og smukt at hvile på. Det må godt være lidt rodet og vildt, lige tilpas så vi selv kan følge med. Her er altid rart at være og her er plads til alle.”

Birthe & Knud Gregersen, Møllevænget 25, Søvind, 8700 Horsens.

”En have i Søvind på 2800 m2. Haven støder op mod en bæk, der snor sig mellem have og mark. Haven består af staudebede, skovbede, roser og mange forskellige træer og buske. Der er også en dam med Nøkkeroser og andet der hører til netop her.

Hosta og bregner er noget, der dukker op over alt i haven. Om foråret er der 14 forskellige Magnolier der blomstrer, samt mange forskellige botaniske tulipaner og krokus. Hundetand og lærkesporer er også flittige gæster i haven.

Hønsene har en gård, men bevæger sig for det meste dekorativt rundt i haven og laver ulykker. Der er glashus til afslapning og drivhus til tomater og agurker mm. Der er enkelte højbede til grøntsager samt ny espalierede æbletræer. Der er selvfølgelig også gamle frugttræer. I haven er der mange siddepladser, hvor man kan se de forskellige afdelinger.”

Anne Marie & Bjarne Rasmussen, Kirkestien 4, Søvind, 8700 Horsens.

Anne-Marie og Bjarnes have i Søvind, er en have på 3800 m2. Det er en romantisk landsbyhave opdelt i mange rum. Der er bl.a. 300 m2 sø og en rindende bæk - Stor køkkenhave med højbede, høns, voliere og pergola samt både et drivhus og et driverhus. Det er muligt at nyde sin medbragte kaffe i en af havens mange hyggekroge. Haven bærer præg af interessen for gamle ting bl.a. zink. Der er lidt salg af planter m.m.

Alle er hjertelig velkomne – og du bestemmer selv rækkefølgen.

Adresse 
Grumstrupvej 45, Møllevænget 25, Kirkestien 4
8732, 8700 Hovedgård, Horsens

Tilmelding ikke nødvendig