fbpx Aslyst! Rosenknud kommer til byen | Haveselskabet Gå til hovedindhold
Arrangement - Foredrag

Aslyst! Rosenknud kommer til byen

Temaaften om roser på Skælskør bibliotek ved rosen-elskeren Knud Pedersen fra Harlev

Info

Hvornår 
03. november 2020
18:30 - 21:30
Pris 
80
Medlemspris 
50
Afdeling/kreds 
Sydvestsjælland

Vi prøver igen! Sidst blev arrangementet aflyst pga. coronaen, men nu forsøger vi igen................

Kærligheden til roserne er nok det der mest karakteriserer Knud Pedersen liv. I mere end 55 år har han drevet sin planteskole i Harlev ved Århus, med det mål at dyrke og udvælge rosensorter der er robuste og egner sig til vores haver.

Som en af de første i Danmark, gjorde han det muligt at haveejerne kunne bestille rosenplanter over nettet og det kan man selvfølgelig stadig på www.rosenposten.dk, ligesom også planteskolen ved Århus er et besøg værd hvis man kommer på disse kanter.

Det er ikke svært at dyrke roser, men for at få størst mulig glæde af sine planter, kræver det at man ved noget om det. Hvilke arter og sorter er robuste over for sygdomme. Hvordan passer og plejer man dem bedst muligt og hvor i haven passer de bedst.

I de senere år er der opstået en stor roseninteresse hos mange haveejere, som efterspørger roser i alle afskygninger: fra mini til gigantroser, fra gammeldags- og historiske roser til de nye charmerende Engelske Roser, over til det nogle rosensamlere lidt foragteligt kalder rundkørselsroser til de sarteste Thehybrider. Spektret er enormt og der findes næsten ikke den plads i haven, hvor ikke en eller anden rose kan vokse og fremvise sin skønhed.

Vi glæder os til at høre "Rosenknud" fortælle om roser og hvordan man lykkes med dem. Især de historiske roser og de engelske har hos Knud en særlig plads.

Alle er velkomne, tag naboen med. Det er ikke hver dag "RosenKnud" kommer til Skælskør.

  

Adresse 
Vestergade 4
Skælskør Bibliotek
4230 Skælskør
Kontaktperson 
Magnus Gammelgaard
22283347
Tilmeldingsfrist 
30. oktober 2020
Antal deltagere 
50