Gå til hovedindhold
Arrangement - Udflugter og havebesøg

Fællesudflugt med Give

Vi skal til Egtved og Fyn, hvor vi skal besøge 3 MEGET forskellige haver, og se Middelfarts håndtering af regnvand.

Info

Hvornår 
18. juni 2022
08:00 - 18:00
Pris 
500,00 kr.
Medlemspris 
450,00 kr.
Afdeling/kreds 
Brande

Vi starter hos Dagny Lauritsen i Vester Nebel. Det er en meget kuperet have med mange fine planter og en fin pergola. Haven er afgrænset af en å i bunden der giver et dejligt naturligt miljø i haven. Der er anlagt en fin ny trappe, så man kan gå helt ned til åen. Der er et mindre plantesalg.

 

Herfra går turen direkte til Fyn, med Middelfart som første stop. Middelfart er helt i front med håndtering af - og genbrug af regnvand. Måske når vi at besøge Klimalaboratoriet. Der arbejdes på en rundtur i byen med guide, evt. besøg i 1-2 haver, der er frakoblet det offentlige kloaksystem, ud til Gals Klint – forbi Hindsgavl Slot – og videre ud til Naturcentret, hvor vi spiser den medbragte mad. 

 

Næste stop er i Spansklærerens Have i Båring. Spansklæreren hedder Mogens Nielsen, og han har en meget stor have, med rigtig mange imponerende flot formklippede træer og buske. Her er det en oplevelse at gå rundt fra det ene haverum til det andet. Der er alt fra eksotiske palmer, drivhus, højbede og ikke mindst er der arbejdet med lange kig ud over haven. 

 

Sidste have på turen er den skønne Gamle Præstegårdshave i Barløse der er ejet af Kirsten og Hans Paustian. Haven er på 8200m2 og er Kirsten og Hans store passion. Der er ”motorvejen”, ”kyssestien”, ”vinterstien”, ”Ibsens have”, ”paradishaven”, ”hullet” og ”den fantastiske bænk”. På den måde ved Hans Paustian nemlig, hvad hun mener, når hustruen Kirsten taler om et sted i den 8200 kvadratmeter store have. Også en køkkenhave er der plads til. 

 

Adresse 
N.I. Møllers plads
Kirkegade
7330 Brande
Kontaktperson 
Lis Mercy Jakobsen
21498639
Tilmeldingsfrist 
10. juni 2022