Fermentering
Info
Bæredygtighed og fermentering
Bæredygtighed og klima-tanker set fra haven”.
Fermenteret hvidkål, snaps eller marmelader er bare noget af det, som Rebecca Molders fra Kloster selv laver.
Hun er nemlig en rigtig madnørd, og hun elsker særligt at fermentere frugt og grønt fra sin egen have.
- Jeg er uddannet skovfoged og er meget kulturhistorisk interesseret. Så det at tænke på hvordan husmoren i gammel tid har fået det hele til at nå sammen og prøve at få det til at strække, synes jeg er spændende, siger hun.
Hun bor på en gammel gård i Kloster ned til Vest Stadil Fjord. Trods vind og vejr tæt høster hun bær, frugter og grønsager i have og hegn.
- Man kan jo konservere på mange forskellige måder. Jeg laver snaps og marmelader, som mange gør, men jeg synes også, at ideen om, at man går tilbage og ser, hvordan bedstemødrene syltede før, der kom frysere og køleskabe - og ikke mindst kemi i vores køkken er ret interessant, fortæller hun.
Kom og vær med, det bliver så godt…..