Gå til hovedindhold
Arrangement - Udflugter og havebesøg

Havevandring/Gårdbesøg

Løvegården er et mindre familiedrevet landbrug, hvor der er plads til mange forskellige afgrøder og dyr.

Info

Hvornår 
01. juni 2022
10:00 - 21:00
Pris 
40
Medlemspris 
40
Afdeling/kreds 
Midthimmerland

Løvegården er et mindre familiedrevet landbrug, hvor der er plads til mange forskellige afgrøder og dyr på mindre plads. Vi overtog gården i efteråret 2021, da vi havde en fælles drøm, om at skabe et liv for vores familie på landet - et liv med lys, luft, frodighed, biodiversitet, forskellige glade dyrehold og frugt og grønt i lange sunde baner. Vi tror på, at det er muligt at drive et mindre landbrug og fremme biodiversiteten, så vi afleverer vores del af jorden i en bedre stand, end vi overtog den i. 

På Løvegården bor der i skrivende stund 12 uldgrise, 21 boergeder, 9 høns, 4 katte, 4 børn og 2 voksne. Geder og grise holdes med henblik på afgræsning af mark og engstykker, til senere slagt og salg af kød. De bor ude året rundt og har adgang til mindre hytter, hvor de kan søge ly og læ, hvis de har brug for det. Vi håber og forventer, at kunne udvide både grise- og gedeflok med pattegrise og kid i løbet af foråret. 

Nabo til grisene er vores ca 1.000 m2 store markedshave, hvor vi dyrker grøntsager sprøjtefrit og gravefrit. Ved siden af markedshaven plantede vi sidste efterår en del jordbærplanter, og igen i år etablerer vi en lille kartoffelmark og en lille græskarmark. Alt dette og mere til på kun 1,5 ha. Gederne afgræsser vores engjord, mens vores ca 2 hektar store almindelige mark bliver brugt til at lave vinterfoder til gederne i form af wrap.

Indendørs dyrker vi vores mikrogrønt på vækstreoler og med vækstlys, affugtning og ventilation. Når vi høster vores mikrogrønt bliver restproduktet til foder til vores grise og høns, så vi undgår mest muligt spild og affald. De elsker det. 

Vores grøntsager fra markedshaven, vores kartofler og vores mikrogrønt sælger vi i vores lille vejbod, og på sigt har vi en drøm og et ønske om at opbygge en rigtig gårdbutik.

Vi håber, at du har lyst til at se vores lille gård, og vil glæde os til at vise den frem.

De bedste hilsner fra alle os på Løvegården.

Entre 40 kr er inkl. kaffe/te og kage. Husk eget krus/kop

Adresse 
Torstedvej 82,
9541 Suldrup
Kontaktperson 
Jan Ravnkilde
+4524983575

Tilmelding ikke nødvendig