Gå til hovedindhold
Arrangement - Foredrag

Mød Helle Troelsen

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Haven er beliggende i det idylliske Troense på Tåsinge.

Info

Hvornår 
20. februar 2023
19:00 - 21:15
Pris 
250
Medlemspris 
150
Afdeling/kreds 
Aarhus

Det er lykkedes os at formå Helle Troelsen til at komme og fortælle om sin have Troensehaven og sit virke som havearkitekt.

Helle Troelsen - 10 trin til vellykket havedesign

Det er helt afgørende i hvilken rækkefølge man følger trinnene for at nå i mål med et vellykket havedesign. Det kan sammenlignes med at bygge et hus – man starter med fundamentet og slutter med pynten. I haven er pynten blomsterne, og det er ofte der mange haveejere starter.

Ofte fristes vi i havecentrene og køber en masse planter med hjem uden helt at have overvejet, hvor de skal plantes. Man kunne have startet med at skabe rum i haven, placere terrasser og bede og lægge sig fast på en stil og retning for havens design. I foredraget kommer havearkitekt Helle Troelsen ind på 10 trin, man kan følge for at opnå et vellykket havedesign. 

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Hun skriver artikler om havebrug til dagblade og magasiner, bl.a. er hun fast skribent hos Jysk Fynske medier og skriver for Haveselskabet i deres magasin Haven. Foredrag omhandler livet i haven, design og pasning. Helle Troelsen har stor fokus på biodiversitet, jord og plads til dyr og planter i haven. Foredrag holdes rundt omkring i landet – i foreninger, virksomheder, uddannelsessteder og offentlige institutioner, men også i haven i Troense.

Helle har sammen med forfatter Karen Syberg skrevet bogen ”Haven i Troense”, og er på vej med en ny bog med arbejdstitlen ”Plads til planter”. Hun har et par universitetsuddannelser og har arbejdet som leder og chef i det offentlige og private. Har haft virksomheden Troensehaven siden 2017 og er fuldtidsbeskæftiget her med bl.a. at udarbejde have planer og yde rådgivning til private haveejere, virksomheder og boligforeninger. Haven i Troense er rammen om forskellige events gennem året, bl.a. Åben Have, workshops, foredrag og kursusforløb.

  • Deltagergebyret bedes indbetalt på mobilePay 751225 anfør "Helle" Det vil lette os meget. 

Man kan læse meget mere om Troensehaven her

Adresse 
Dokk1
Hack Kampmanns Plads 2
8000 Aarhus C
Kontaktperson 
Hans Hviid
31522939
Tilmeldingsfrist 
13. februar 2023
Antal deltagere 
60
Tilmeld dig her