Gå til hovedindhold
Arrangement - Generalforsamlinger

Pædagogisk Prak. Permakultur

Vi skal høre om ”Forandringens have”. Hvad der startede som en plæne med enkelte træer blev til en frodig oase.

Info

Hvornår 
04. marts 2021
19:00 - 21:30
Pris 
60 kr.
Medlemspris 
30 kr.
Afdeling/kreds 
Graasten og Omegnen

Vi skal høre om ”Forandringens have” med Christian Lykov.

Hvad der startede som en flad græsplæne med enkelte frugttræer blev til en frodig oase, der emmer af liv, nysgerrighed, farver og flor.

 

Det hele startede med et højbed fyldt med muld fra den lokale genbrugsstation. Det gav gode gulerødder og squash. Jeg kvitterede med grenafklip og andet haveaffald. Det gav ingen mening at have genbrugsstationen som mellemled! Jeg begyndte at tænke i kredsløb og mikroklimaer på min matrikel.

Via permakulturens tilgang til grøntsags produktion og kredsløb blev jeg opmærksom på, hvordan vi kan udnytte naturens og især havens kredsløb. Både drevet af nysgerrighed og lyst til at køre en have så billigt som muligt, har jeg formået at skabe langsigtede kredsløb, der blandt andet handler om høst af grønt og frø, stiklinge-formering og kompostering af forskellige typer.

Etablering af mikroklimaer har givet mere ”plads” i haven – hvordan kan man udnytte alle de små hjørner og ”døde” områder i haven? Blandt andet vha. hügelbede og swales har jeg skabt et system, hvor selv den tørreste sommer (2018) ikke krævede vanding!

Christian ser frem til at fortælle mere og udveksle ideer og erfaringer!

Der er generalforsamling i pausen.

Stedet for arrangementet er ikke fastlagt endnu.
Følg med på denne side, Facebook og Gråsten Avis.

Adresse 
Oplyses senere
6300 Gråsten
Kontaktperson 
Henrik Lausen
74449779

Tilmelding ikke nødvendig