Gå til hovedindhold
Arrangement - Udflugter og havebesøg

To spændende havebesøg i Thy samt eksklusivt besøg på Heides Planteskole

Oplev årets bustur der denne gang har fokus på sjældne, smukke og helt unikke plantesamlinger udover det sædvanlige.

Info

Hvornår 
29. maj 2022
07:15 - 20:00
Pris 
550
Medlemspris 
500
Afdeling/kreds 
Sindal og omegn

I det naturskønne Thy skal vi på dette års bustur opleve fine og unikke stenbede med sjældne små fantastiske alpine planter, smukke surbundsbede med fx usædvanlige og for mange ukendte men særdeles betagende orkidéer, imponerende og helt enorme samlinger af Iris og liljer der alt sammen er indeholdt i to meget forskellige, men på hver sin måde fantastiske smukke og veletablerede haver med hvert sit udtryk. Dagen sluttes af med et eksklusivt besøg på Heides Planteskole i Thisted, som nok mest er kendt for sin meget store syrensamling med mere end 400 forskellige sorter, og hvis vi er heldige, vil flere af dem være i blomst.Et billede, der indeholder græs, udendørs, natur, bredAutomatisk genereret beskrivelse

Første stop på årets bustur bliver ved Jægerum Sø, Naturpavillonen, Søgårdsvej 4, 9460 Brovst, hvor vi vil nyde Havekredsens medbragte kaffe og rundstykker.

Derefter kører vi videre til vores første havebesøg, som er ”Haven i Stagstrup” ved Gunda og Karl Kristensen.

Denne have er placeret på en svagt hældende grund, der er udnyttet til at dele haven op i flere rum, som bindes sammen med stier og små græsplæner. I de fleste bede er der surbund, som tilplantet med Rhododendron, Helleborus, Trillium, Lilium og Primula m.m. Andre steder er der bl.a. plantet pæoner og flere steder er der stenbede med små fine alpine planter.
Et billede, der indeholder græs, udendørs, natur, bredAutomatisk genereret beskrivelse

Der er tale om en smuk og helt særlig spændende have i landlig stil med stor plantediversitet her iblandt også orkideer. De sjældne og for manges vedkommende særlig smukke planter er fordelt mellem havens fantastiske træer og buske.

Efter endt havebesøg er næste stop Ø. Vildsund Gl. Færgekro. Den Gamle Færgekro er et godt og velbesøgt madsted.

Her vil der stå en god traditionel frokost/ middagsmenu klar til os, som er inkluderet i prisen. Dog er drikkevarer for egen regning, som helst betales med kontanter.Et billede, der indeholder græs, udendørs, natur, bredAutomatisk genereret beskrivelse

Efter indtagelsen af en dejlig frokost, skal vi igen nyde en have udover det sædvanlige.

Vi skal her besøge Mette og Karl Thingstrup. Deres ”samler-landbohave” fra 1974 er stadig i fuld udvikling og evig forandring. Haven er opdelt i flere afdelinger med forskellige løgplanter, juleroser, 170 påskeklokker, primulaer, aurikler, sibiriske iriser, skæg-iriser ca. 400 (de fleste fra PCO Nørgaard). Ligeledes findes der ca. 140 dagliljer, mange stauder og gamle pelagonier. Der er også 88 store orien. og asiatiske liljer, klematis. Surbundsbed med en del sjældne planter f.eks. gøgeurt, fruesko, trillium, snabelkallaer og mange andre spændende planter. En afdeling af stenbed med en del alpine planter. Der er siddepladser flere steder i haven og der er lysthus.

I de to haver, som vi besøger i løbet af dagen, er der salg af spændende og fine planter.Et billede, der indeholder græs, udendørs, natur, bredAutomatisk genereret beskrivelse

Inden turen går hjemover, skal vi opleve et på mange måder særligt plantecenter, nemlig Heides Planteskole, , der ligger med en fantastisk udsigt ned til Limfjorden.

Havecentret er med sine karakteristiske glaspergolaer og drivhuse det, der danner rammen om udstilling og formidling af kunst og plantesalg i et righoldigt sortiment til private. Planteskolen er dog nok mest kendt for sin meget store syrensamling med mere end 400 forskellige sorter, der efterspørges både i Danmark og udlandet.

Med en alsidig produktion af planter blev stedet grundlagt i 1936 af Magnus B. Heide i Dragsbæk. Han leverede også grøntsager til den lokale Gartnernes Salgsforening i Thisted.

I 1962 flyttede planteskolen til den nuværende beliggenhed, 3 km fra centrum. Produktionen blev nu koncentreret om roser til engros-salg. De 16 ha. blev drevet med vekseldrift af roser og korn.

I foråret 1971 kom sønnen Ole Heide hjem og byggede planteskolens havecenter, som i årene derefter udvidedes flere gange med forskellige afdelinger.

Sortimentet i markproduktionen blev koncentreret om roser, hækplanter, grundstammer og prydbuske.

I dag er Kunst og kultur blevet en naturlig del af forretningen, og der er en permanent udstilling af oliemalerier udført af den russiske kunstner Anatoly Speka.

I disse smukke omgivelser, kan man få rigtig mange store oplevelser og finde mange spændende planter, som man slet ikke kan undvære.
Et billede, der indeholder græs, udendørs, natur, bredAutomatisk genereret beskrivelse

En imponerende planteskole. En sand perle ved fjorden.

Inden hjemturen skal vi nyde vores medbragte eftermiddagskaffe med hjemmebagt kringlekage.

TURFAKTA

 Kl. 07:15

 Opsamling ved Bindslev Hotel.

 Kl. 07:25

 Opsamling ved Sindal Banegårdsplads.

 Kl. 07:50

 Opsamling ved Tårs Skole, Vrejlevvej, Tårs.

 Kl. 08:10

 Opsamling ved ”Motorvejsafkørsel 7, Brønderslev Syd”, P-pladsen.

 Kl. 08:50

 Formiddagskaffe/the med rundstykker. Nydes ved Jægerrum sø.

 Kl. 09:35

 Afgang.

 Kl. 10:50

 Havebesøg hos Gunda og Karl Kristensen, Engkærbro 4, 7752 Snedsted.

 Kl. 11:50

 Afgang.

 Kl. 12:00

 Frokost på Ø. Vildsund Færgekro.

 Kl. 13:30

 Afgang.

 Kl. 13:45

 Havebesøg hos Mette og Karl Tingstrup, Kallerupvej 18, 7700 Thisted

 Kl. 15:15

 Afgang.      

 Kl. 15:30

 Ankomst til Heides Planteskole, Simons Bakke 122, Thisted.
 Her vil vi bl.a. nyde vores eftermiddagskaffe/the med hjemmebagt kage.

 Kl. 17:00

 Afgang.  

 Kl. 19:00

 Ca. ankomst til Tårs

 Kl. 20:00

 Ca. ankomst til Bindslev

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VI SES TIL ENDNU EN HAVEOPLEVELSE MED
SINDAL & OMEGNS HAVEKREDS

TILMELDING EFTER FØRST TIL MØLLE PRINCIPPET!

Prisen inkluderer:
Nødvendig bustransport, formiddagskaffe/thé m. rundstykker, entré til havebesøg,
frokost på Ø. Vildsund Færgekro (uden drikkevarer) samt eftermiddagskaffe/the med hjemmebagt kage.

Adresse 
Mimersvej 13
9870 Sindal
Kontaktperson 
Preben Nielsen
51 36 98 13
Tilmeldingsfrist 
22. maj 2022
Antal deltagere 
50
Tilmeld dig her