Gå til hovedindhold
Bøger om kartofler
Foto: Flickr
Artikel for alle

Bøger om kartofler

Der er udgivet flere gode bøger, som giver en grundig indføring i dyrkning af kartofler. Flere af dem indeholder også lækre og inspirerende opskrifter og sjove historier.
Louise Møller - 
23. november 2017

Bøger om kartofler

Kartofler

Af Erwin Lauterbach, Jan Hurtigkarl, Hans Beck Thomsen & Søren Gericke

Fire af landets førende kokke har i fællesskab skrevet denne bog om kartofler.

Ud over deres bedste opskrifter, får man også fortællingen om kartoflens vej fra oprindelsen i Sydamerika til de danske middagsborde, hvor den hurtigt fik en hædersplads.

Bogen indeholder desuden en gennemgang af de forskellige sorter, og en grundig beskrivelse af dyrkningen og behandlingen af kartoflen. Pris: 299,95 kr.

Bøger om kartofler

Kartoffelbogen – Dyrkning og opskrifter

Af Erik Kiel og Kirsten Skaarup 

Første del af bogen giver en grundig beskrivelse af dykning af kartofler helt fra forspiring til høst. Anden del indeholder opskrifter med kartofler som hovedingrediens. 

Udsolgt fra forlaget, men findes antikvarisk. Kan også lånes på biblioteket.

Heldige Kartoffel  af Peter Borberg og Thorsten Asbjørn

Heldige Kartoffel 

af Peter Borberg og Thorsten Asbjørn

En bog om kartoflens kulturhistorie fra udskældt knold til elsket spise. 

Bogen er krydret med et væld af stemmer, som på hver deres måde fortæller om deres særlige forhold til kartoflen. Læs havemand Søren Ryges mening om kartofler uden sovs, tidligere tv-vært Sisse Fisker, der ser det som sin pligt at servere kartofler for sine børn, om Anne Glads hyldest til mormor-kartoflerne og mange flere. Pris: 229 kr.

Bøger om kartofler

Kartofler – Camillas Køkkenhave (mini ebog)

Af Camilla Plum

Bogen giver en kort beskrivelse af alt, hvad der er værd at vide om kartofler. I bogen findes også en af hendes bedste kartoffelopskrifter. Pris: 19,95 kr. på Saxo.com (mini ebog)