Gå til hovedindhold
Farvestrålende forårskrukke. Foto: Wawwa Ohrt
Farvestrålende forårskrukke. Foto: Wawwa Ohrt
Artikel for alle

Farvestrålende forårskrukker

Få inspiration til forårets krukker fra gartnerne i Haveselskabets Have.
Gusta Clasen - 

I starten af april, hvor risikoen for nattefrost stadig lurer, er det endnu alt for tidligt at plante sommerblomster i krukkerne. Vi skal ind i maj, før frostfaren er drevet helt over. Men det betyder ikke, at man behøver at vente så længe med at få et farvestrålende blomsterflor i krukkerne. 

Vi har bedt gartnerne i Haveselskabets Have om at komme med nogle bud på, hvad du kan plante i krukkerne i det tidlige forår, og det er der kommet fire skønne krukker ud af. Alle de anvendte planter kan fås i de fleste større havecentre.

Foto: Wawwa Ohrt.

Denne krukke er et festfyrværkeri af en krukke i gul, orange og rosa. I midten af krukken skaber en minipåskelilje højde og centrum, og rundt om den er sat lave planter. Fra venstre ses en rosa primula, gul haveranunkel, gule hornvioler og orange haveranunkel.

Krukke i blåt og gult

En dejlig krukke fyldt med forårsblomster i kølige blå og varme gule farver. I baggrunden er sat en række minipåskeliljer, og foran dem et par solskinsgule haveranunkler, lyseblå franske anemoner og forrest hornvioler og stedmoderblomster i forskellige mørkeblå nuancer og med blomster i flere størrelser.

Foto: Wawwa Ohrt.

Krukke med franske anemoner og primula

Denne rustikke krukke er planten til med høje franske anemoner i krukkens centrum omgivet af rosa primula. En smuk og enkel sammensætning.

Foto: Wawwa Ohrt.

Krukke med en eksplosion af forårskulør

I disse to farvestrålende krukker er det minipåskeliljer og ranunkler i strålende varme farver, som får humøret til at stige flere varmegrader.

Foto: Wawwa Ohrt.