Gå til hovedindhold
Fra "Rytmen" ved Cph Garden 2019.
Fra "Rytmen" ved Cph Garden 2019.
Fra Cph Garden 2019

Hvad er en showhave?

På Cph Garden 2019 kunne gæsterne opleve otte fantastiske showhaver. Men hvad er egentlig en showhave?
25. juni 2019

Det store trækplaster ved Cph Garden 2019 var de otte showhaver, som fremviste de nyeste havetendenser frem. En showhave er et showpiece, ganske som en tøjkreation på en catwalk.

Showhavens formål er at vise tendenser og at inspirere publikum til at tænke nye tanker i forhold til design, plantevalg og brug af haven.

Herhjemme har vi ikke haft tradition for showhaver, som man har i udlandet. Det fik Haveselskabet lavet om på med Cph Garden 2017, hvor netop showhaverne gjorde eventen helt unik.

Cph Garden 2019 fandt sted den 20. til den 23. juni 2019 ved Marbækstien i Ballerup.

Du kan læse mere om showhaverne ved Cph Garden 2019 her

Fra "Haveglæder" ved Cph Garden 2019. Foto: Martin Sølyst

Fakta om showhaverne

Hver showhave er tegnet af en havedesigner/havearkitekt og er anlagt i samarbejde med en anlægsgartner og præsenteres sammen med en kommerciel partner. På Cph Garden kunne gæsterne opleve otte fantastiske showhaver på hver cirka 50-80 m2.

Med til showhavebegrebet hører også et konkurrenceelement. Ved Cph Garden 2019 blev de otte showhaver vurderet af en fagjury, der kårede en showhavevinder ud fra en række kriterier, som f.eks. havens koncept og design og så selvfølgelig det overordnede indryk. Der tildeltes guld-, sølv -og bronzemedaljer og en publikumspris.

 

Få magasinet HAVEN

Magasinet HAVEN giver masser af inspiration, viden og nyttige tips. Prisen er 345 kr. for 5 numre eller 630 kr. for 10 numre. Sammen med magasinet følger et medlemskab af Haveselskabet og mange fordele.