Gå til hovedindhold
Artikel for alle

Hvad er urban gardening?

Urban gardening er en slags global græsrodsbevægelse, som er dukket op i mange storbyer over hele verden i disse år, også her i Danmark.
Gusta Clasen - 

Filosofien er bag Urban gardening er, at bymennesker ved at dyrke frugt og grønt mellem husene, i byhaver, baggården og på altaner både kan få smukkere byer, og samtidig løse nogle af de problemer med forurening og klimaforandringer, som den moderne livsstil og fødevareproduktion har skabt.

I nogle tilfælde er der tale om civil ulydighed, hvor haveaktivister som guerillasoldater sniger sig rundt i ly af mørket og spreder frø i jordsprækker og på forsømte steder. Men mange af de urbane gartneres aktiviteter er helt lovlige og en del af dem får økonomisk støtte fra kommuner og fonde, der synes, at det er en god idé, at de unge havedyrkere finder sammen om at skabe fælleshaver og dyrker blomster og grøntsager på byens pladser og grønne områder.

Annonce

Få magasinet HAVEN

Magasinet HAVEN giver masser af inspiration, viden og nyttige tips. Prisen er 345 kr. for 5 numre eller 630 kr. for 10 numre. Sammen med magasinet følger et medlemskab af Haveselskabet og mange fordele.