Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Andet Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Cph Garden Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Gøremål i juni

I juni er det tid til at vande, klippe hæk, så salat, spule roser, fjerne larver og stikke kanter. Her får du Haveselskabets liste over gode gøremål i haven i juni.

Prydhaven

Vand med måde: Juni kan nogle år være ganske fattig på regn. Når det sker, skal du være være ekstra opmærksom på, at dine planter får vand nok, men man må også prioritere vandingen, og kun vande det der har allermest behov. Nyplantede buske, træer og stauder, der endnu ikke har udviklet dybe rødder, må man hjælpe med vanding. Derudover skal du være opmærksom på dine krukker, hvis du har sådan nogle. Dem kan du godt vande lidt hver eller hver anden dag. Dæk gerne bar jord med græsafklip eller halm for at holde på fugtigheden, og overvej om der er steder i haven hvor der på sigt skal plantes mere tørketålende planter. 

Vand rigtigt og fornuftigt

Klip hækken efter sankthans: Hvis du vil sikre dig, at du ikke forstyrrer de småfugle, der måske har bygget rede i hækken, skal du vente til efter sankthans med at klippe den første gang. På den måde begrænser du samtidig antallet af klipninger, da forårsvæksten på det tidspunkt er aftaget, og hækken vil derfor se nyklippet ud længst muligt.

Klip hækken rigtigt

 

Tjek rosenknopper for bladlus: Især i varme og tørre perioder kan roserne blive angrebet af bladlus. Er der kun få bladlus, kan du nemt gnide dem af med fingrene. Er der mange, kan du spule dem af med en kold vandstråle fra haveslangen. Gentag behandlingen nogle dage i træk. Roserne tager ikke alvorligt skade af snylterne, men lusene og deres honningdug pynter jo ikke ligefrem på de ellers så skønne roser.

Bekæmpelse af bladlus

 

Stik kanten på plænen: Græsplænen står skarpt og flot, så snart kanterne er skåret/stukket. Det betyder meget for det samlede udtryk, hvis "gulvtæppe og vægge" står flot og velholdt, så kan man i princippet slippe afsted med mere "rod" inde i bedene og rundt omkring i hjørnerne. Til kanterne bruger man en spade - eller endnu bedre: en kantskærer.

Sådan bruger du en kantskærer

 

Husk at gøde: I juni går alting meget stærkt, og alle planter er i kraftig vækst. Især roser og køkkenhave har brug for gødning, og det lønner sig også at bruge en smule gødning i vandet, hver gang du vander krukkerne. 

Gød haven rigtigt

 

Knib eller klip høstfloks:  Knib eller klip blomsterstænglen lige over et bladpar, så du afkorter blomsterstænglen med ca. en tredjedel. Det vil forsinke blomstringen nogle uger, men til gengæld får du dobbelt så mange blomster. Du kan også nøjes med at knibe halvdelen af blomsterstænglerne tilbage, så får du blomster over en længere periode. Knib også blomsterne efter blomstringen, så kan du være heldig at få et blomsterflor mere senere på sæsonen.
 

Fej fliserne og hold dem fri for ukrudt: Når du fejer dine fliser, forstyrrer du de spirende frø i fugerne, og du forebygger på den måde mere udkrudt i belægningen. Ukrudt, der allerede har slået rod, fjernes nemmest med en fliserenser, som kan komme ned i revnen mellem fliserne. Alternativt kan du bruge en gasbrænder, men vær opmærksom på at holde afstand til planter og bygninger, og brug aldrig en gasbrænder, når det blæser!

Nyttehaven

Beskyt mod kålsommerfuglenes larver: Hvis du ikke vil dele din kål med kålsommerfuglens larver, er der ingen vej uden om at lægge fiberdug eller insektnet over kålene. Det skal gøres ved plantningen eller senest til sankthans. Kållarver dukker normalt først op i større antal omkring 1. juli og må fjernes manuelt, når man ser dem. Men husk, at uden kålsommerfuglens larver bliver der ingen kålsommerfugle. Så hvis du gerne vil have din kål til egen høst, men samtidig gerne vil give biodiversiteten en hjælpende hånd, kan du sætte nogle kålplanter uden for nettet eller et helt andet sted i haven - fx i staudebedet - så kålsommerfuglen har et sted at lægge æg.

Meget mere om kål

 

Så og plant de varmekrævende grøntsager: I juni er jorden varm nok til, at du kan så buskbønner direkte på voksestedet og plante squash, majs, chili og tomater ud på lune steder i haven.

Varmeelskende grøntsager

 

Stop høsten af rabarber og asparges: Omkring sankthans er det tid til at holde sig fra at plukke mere rabarber og asparges, så planterne kan samle kræfter til næste år.
 

Så nye rækker af salat hver 3. uge: Hvis du sår lidt salat løbende gennem sæsonen, er der hele tiden frisk salat i haven. Dæk såbedet med aviser, hvis det er meget varmt. Generelt vil salat ikke spire, hvis temperaturen er over 21 grader, men man kan snyde lidt og forsøge sig med at forspire indendørs - i køleskabet!

Succes med salat

 

Beskyt jordbærrene mod lækkersultne dyr: Du kan dække jordbærplanterne med net, så solsortene ikke stjæler bærrene. Husk at nettet skal slutte helt tæt ned til jorden, så en stakkels fugl ikke får forvildet sig ind under nettet, for de kan ofte ikke finde ud igen - med kedelige konsekvenser. Snegle kan også være et problem, og her kan et sneglehegn omkring jordbærbedet være en løsning. Du kan også gå morgen- eller aftenrunde i jordbærrene og kigge efter snegle i den kølige skygge under planterne.

Hjælp til jordbær

 

Dæk jorden: Når varmen stiger hen over sommeren, stiger fordampningen fra jorden, så der lettere opstår vandmangel. Læg halm, græsafklip eller lignende ud på den bare jord mellem rækkerne i køkkenhaven eller andre steder i haven, hvor der er bar jord. Det begrænser også frøukrudtet og giver bedre levevilkår for jordens mikroorganismer. Er du meget plaget af snegle, skal du dog tænke dig om en ekstra gang, inden du vælger denne løsning, da den skaber gode gemmesteder for kræene.

Jorddække

 

Klip visne skud af frugttræerne: I juni kan du se, om dine frugttræer angrebet af grå monilia, da denne svampesygdom får blomsterne og de unge skud til at visne. Klip de visne skud af for at undgå spredning af sygdommen, der i værste fald kan tage livet af frugttræet. Fjern afklippet fra haven - put det ikke på komposten eller grenbunken til biodiversiteten i hjørnet.