fbpx På besøg: Kongehusets køkkenhave | Haveselskabet Gå til hovedindhold
Kongelig køkkenhave
Kålplanternes forskellige farver og strukturer skaber en fantastik effekt når de plantes i et stramt mønster. Den smukke gamle rosenbuegang, udgør midteraksen i urtehaven på Fredensborg Slot. Foto: Lene K
Artikel for alle

På besøg: Kongehusets køkkenhave

Har du læst artiklen om kongehusets køkkenhave i Haven 4 2015? Her kan du se endnu flere billede fra den smukke have.
Louise Møller - 
17. marts 2015

Græskar vin kartofler

Hokkaidogræskar, druer til vinproduktion og fire forskellige kartoffelsorter, er blot nogle af de afgrøder, der dyrkes i haven.

Artiskok

Artiskokker dyrkes der mange af i den kongelige urtehave. Tidligere blev de dyrket som flerårige planter, men efter problemer i kolde vintre, har man nu valgt at dyrke dem som enårige.

artiskok små

Artiskokkerne sås og udplantes i flere hold, så høsttidspunktet strækkes over en længere periode. I baggrunden ses en parcel med sommerblomster, hvor stativer til stangbønner er sat i hjørnerne. 

gartner Fredensborg Slot

Det er fast arbejde for havens gartnere at holde ukrudtet i skak.

Blomster

I urtehaven findes lange rækker af stauder og sommerblomster, der bruges til dekorationer på slottet. Til højre ses høstasters.

Stauder Fredensborg Slot

Urtehaven er opdelt i 24 kvadratiske parceller, der alle er omkranset af klippede buksbomhække. Her ses en parcel med stauder, bl.a. ridderpore, som er en af dronningens yndlingsblomster.

Annonce

Få magasinet HAVEN

Magasinet HAVEN giver masser af inspiration, viden og nyttige tips. Prisen er 345 kr. for 5 numre eller 630 kr. for 10 numre. Sammen med magasinet følger et medlemskab af Haveselskabet og mange fordele.