Gå til hovedindhold
Rapini ligner broccoli, men planten er mere bladrig. Man spiser både de endnu ikke udsprungne blomsterknopper, stilkene og bladene. - Fotograf: Tine Albinus Ørberg
Artikel for medlemmer

Rapini – majroens trendy slægtning

Rapini fortjener at holde sit indtog i danske køkkener og køkkenhaver. Det er en nem, velsmagende, rigt ydende grøntsag, der er perfekt til havens ydersæsoner.
Tine Albinus Ørberg - 
03. december 2014

Den ligner broccoli, men rapini, Brassica rapa var. cymosa, er nærmere beslægtet med majroe, agerkål og sennep. Den har ikke noget officielt dansk navn, men jeg har set den omtalt som vinterbroccoli. Mest udbredt er det nok blot at kalde den rapini.

Et hit til haven og maven

Rapini er et hit i det moderne amerikanske og det klassiske italienske køkken, men forholdsvis ukendt herhjemme. Den lidt bitre, bladrige grøntsag fortjener at holde...

Vil du læse resten af indholdet?

Bliv medlem af haveselskabet og få adgang til en række artikler og medlemsfordele.
Annonce

Få masser af inspiration

I magasinet HAVEN kan du læse om nye tendenser, spændende haver, beddesign - og sjove "gør det selv" projekter. HAVEN udkommer 10 gange om året.