Gå til hovedindhold
Fra Skærsommernatsdrøm som blev Best in Show ved Cph Garden 2019.
Fra Skærsommernatsdrøm, som blev Best in Show ved Cph Garden 2019. Foto: Martin Sølyst
Cph Garden 2019

Skærsommernatsdrøm

Showhaven SKÆRSOMMERNATSDRØM blev kåret som "Best in Show" ved Cph Garden 2019. Haven er designet af Lise Bollhorn og Erik Dal sammen med Grøn Vækst A/S.
25. juni 2019

En fagjury har kåret showhaven "Skærsommernatsdrøm" som bedste showhave ved Cph Garden 2019. Haven er designet af Lise Bollhorn og Erik Dal fra Damholmgaard og anlagt sammen med Grøn Vækst. Partnere på haven er Pindstrup og Morsø.

.

Juryen tildelte "Skærsommernatsdrøm" en guldmedalje og kårede den som "Best in show" ved Cph Garden 2019.

Juryen mente bla., at haven lykkes rigtigt godt med at blande det vilde og det kultiverede, samtidig med at den skaber et magiske rum - det særlige rum, som en have skal være.

Teamet bag "Skærsommernatsdrøm" - dog uden Lise Bollhorn - fra kåringen på Cph Garden 20. juni 2019. Yderst til højre ses Ballerups borgmester, Jesper Würtzen, og Haveselskabets direktør, Charlotte Garby. Foto: Martin Sølyst.

Showhaven Skærsommernatsdrøm bliver fyldt med magi og eventyr. Med tanke på de mere varme somre, vi får i fremtiden, skal haven give svalende opholdssteder og skygge, men på en måde, så det også kan afhjælpe problemer ved skybrud. Haven bliver en lille plet fyldt med harmoni og ro, men samtidig fyldt med overraskelser.

Erik Dal og Lise Bollhorn i deres vinderhave "Skærsommernatsdrøm". Foto: Martin Sølyst

Havedesign: Lise Bollhorn og Erik Dal, Damholmgaard

Anlægsgartner: Grøn Vækst A/S

Logo

Partnere: Pindstrup og Morsø 

Den muld, der er brugt i showhaven er leveret af Pindstrup. Forskellige plantetyper har forskellige behov og kræver forskellige typer muld. Pindstrup vejleder gerne om at vælge rigtigt, for jord er ikke bare jord.

Ved showhaven står to smukke Morsø Kamino havepejse. Morsø er nemlig meget mere end hyggelige brændeovne. Det stil-rene Morsø Outdoor-sortiment byder desuden på et bredt udvalg af kvalitetsprodukter til haven og terrassen.

Logo

Vi har stillet Lise Bollhorn og Erik Dal fem spørgsmål om deres showhave:

Hvad bliver temaet i jeres showhave - og hvorfor?

"Vi har kaldt haven en skærsommernatsdrøm, fordi den bliver fyldt med magi og eventyr men også nogle bud på beplantning, som er frodig, men helt anderledes end hvad vi lavede sidste år."

"Den bagvedliggende tanke er, at vi kan forvente flere somre som den i 2018 med megen varme og tørke, samt flere vintre med meget vand. Vi skal derfor tænke svalende opholdssteder og skygge ind i vores haver, men på en måde så det også kan afhjælpe problemer ved skybrud."

Perspektivtegning af showhaven "Skærsommernatsdrøm".

Hvad kan publikum forvente af jeres showhave?

"En lille plet fyldt med harmoni og ro, men alligevel ret larmende på sin helt egen måde og fyldt med overraskelser."

Hvilke planter vil især dominere?

"Træer og græsser, men selvfølgelig også en del blomster."

Hvad er jeres særkende som havearkitekter?

"Nok at det er en smule vildt i sit udtryk, med brug af mange forskellige typer planter. Vores filosofi er at en have skal byde på oplevelser hele året.

Vi ser det ikke som vores opgave at skabe et fastlåst design, men mere at skabe en scene, der falder naturligt og smukt ind i sine omgivelser og som der kan arbejdes videre med, hvis man har lyst, eller som blot kan få lov at udvikle sig naturligt. En vigtig del for os er at skabe større biodiversitet til glæde for dyr og insekter."

Hvorfor vil I gerne være med ved Cph Garden 2019?

"Det var hårdt arbejde, men også en kæmpe oplevelse at være med sidst. Det var så fedt med al den positive respons, vi fik. Så vi kunne naturligvis ikke andet end sige ja, da vi blev spurgt igen," fortæller Erik Dal.

"Sidste gang med "Den blomstrende have" var en fantastisk oplevelse med masser af positiv feedback. Det giver os chancen for at prøve nogen af vores nye ideer af. Og nå ja, så har vi en hel fest for os selv med bare planlægningen :-) "

Lise Bollhorn og Erik Dal vandt bronze for deres showhave "Den blomstrende have" på Cph Garden 2017. 

Få masser af inspiration

I magasinet HAVEN kan du læse om nye tendenser, spændende haver, beddesign - og sjove "gør det selv" projekter. HAVEN udkommer 10 gange om året.