Gå til hovedindhold
Spørgsmål & Svar

Dræbersnegle og flytning af stauder

man. 6. okt. kl 12:32

Vi har købt nyt hus og skal flytte om tre uger. Jeg kunne godt tænke mig at medbringe udvalgte stauder fra vores gamle have til den nye. Problemet er bare, at vi har en del dræbersnegle i den gamle have, mens det heldigvis ser ud til, at der ikke er nogen i den nye. Kan jeg være helt sikker på, at der ikke gemmer sig æg i jorden, hvis jeg kikker godt efter, når jeg graver stauderne op?

Haveselskabets Rådgivning

Man bør i princippet ikke tage planter med fra haven, med mindre det er aftalt med køber / ejendomsmægler, da det normalt hører ind under det “faste inventar”. Det gør dræbersnegle imidlertid ikke, så de har det med at komme med rundt i landet på de mest utrolige måder, ofte takket være ivrige plantesamlere.

Jeg vil ikke anbefale at tage planter med, da det ikke bare er æggene, men også sneglene, der kan gemme sig i jorden, hvor de er meget svære at få øje på. Er der tale om virkelig uundværlige stauder, må du tage chancen. 

Skyl evt. rødderne helt fri for jord, og tjek bladene grundigt, så du er helt sikker på, at der ikke gemmer sig nogle ubehagelige overraskelser der. Eller sæt stauderne i en stor balje med vand, og lad dem står der natten over, efter du har gravet dem op. Det vil få eventuelle snegle til at flygte eller drukne i vandet.