Gå til hovedindhold
Foto: Flickr
Spørgsmål & Svar

Hvilken podevoks anbefaler I?

fre. 9. jan. kl 14:14

Jeg har planer om at pode flere æblesorter på mit Ingrid Marie træ. Forleden tog jeg på planteskolen for at købe podevoks, men de havde ikke den slags, man varmer op, som jeg ellers før har brugt. Hvilke gode alternativer findes der?

Hilsen Ulla

Haveselskabets Rådgivning

Det kan være svært at skaffe den podevoks, som man varmer op. Ifølge podemester Boi Jensen skyldes det, at det primært er de professionelle, der benytter sig af det, og derfor fås den kun i store spande med 5 kg i hver. Det er en voldsom stor portion, hvis man kun skal lave nogle få podninger. 

På planteskolen vil det være muligt at købe koldvoks, som blot skal varmes mellem fingrene, inden det lægges omkring podningen. Det vil nok være den nemmeste løsning. 

Som alternativ kan du for eksempel bruge almindelig vægmaling eller malertape. Der er næsten ingen begrænsninger, så det er kun et spørgsmål om, hvor beskidte fingre man vil have. 

I gamle dage før, der var adgang til alle mulige forarbejdede produkter, brugte man kolort blandet med ler. Selvom det er lidt ulækkert, er det bestemt også en mulighed.