fbpx Squashen er gået i stå | Haveselskabet Gå til hovedindhold
Tegning: Anne Hviid Nicolaisen
Spørgsmål & Svar

Squashen er gået i stå

tor. 5. jul. kl 8:29

Mine squash har fået en lidt skæv start på tilværelsen. De vokser ikke rigtigt, efter jeg har plantet dem ud, og det ser ud til, at de kun udvikler hanblomster og dermed ingen frugter.

Haveselskabets Rådgivning

Jamen, hanblomsterne smager faktisk også udmærket, friturestegt eller dyppet i dej og stegt på panden! Og bare rolig: Squash kan godt gå lidt i stå, efter de er plantet ud, men de er ellers særdeles livskraftige planter.

Når de først får fat, skal squashen nok udvikle hunblomster. De kan kendes ved, at de mangler støvknapperne, og de har ansats til en frugt, der ses som en fortykkelse bag blomsten. Hvis de ellers ikke mangler vand og gødning, vil de sandsynligvis give så mange frugter, at du kan berige både venner og familie med overskudsproduktionen.

Kommentarer

Jeg kan ikke dyrke squash. Udenfor ser det ud til at være for koldt og vådt, planterne vokser dårligt og frugterne rådner. Derfor har jeg i nogle år forsøgt i drivhuset, men frugterne rådner. I år har jeg en squashplante, der ser ud til at trives helt fantastisk i drivhuset. Planten er meget stor, flot grøn og med mange blomster. Der kommer frugter, men de rådner næsten alle som bittesmå. De andre planter i drivhuset (tomater, agurker, snackpeber og chili) trives fint og giver masser af frugter, - men squashfrugterne rådner altid, - jeg forstår ikke hvorfor.

Når squash frugterne rådner som helt små, skyldes det i langt de fleste tilfælde manglende bestøvning. Problemet kan opstå i koldt og vådt vejr, da det holder insekterne væk. Inde i drivhuset er der ikke lige så mange insekter som udenfor, så her er det vigtigt at døre og vinduer står åben så insekterne kan finde der ind. Vil du være sikker på bestøvning kan du også selv ”lege bi”. Med en blød pensel eller vatpind kan du flytte pollen fra hanblomsterne over på hunblomsterne. Mvh. Louise Møller Haveselskabets Rådgivning

Vil du kommentere på indholdet?

Du skal være medlem af Haveselskabet for at kunne oprette en kommentar på hjemmesiden