Gå til hovedindhold
Video

Video: Lav kryddersalt af havens urter

Se, hvordan du laver dit eget kryddersalt af urter fra haven.
Frank Kirkegaard Hansen - 
18. april 2016

Når du skal lave dit eget kryddersalt, kan du enten bruge en enkelt krydderurt, for eksempel udelukkende persille, eller du kan prøve dig frem med forskellige blandinger. 

Sådan gør du:

  1. Blend først krydderurterne til en fin grøn pasta og blend herefter med den samme mængde groft salt.
  2. Tør den grønne masse et overdækket sted udendørs, indtil den er helt gennemtør. Det tager typisk et par dage. Det går lidt hurtigere, hvis den står et luftigt sted, og du rører rundt i den en gang imellem.
  3. Så har du et færdigt kryddersalt, der er fuld af smag og kun indeholder ca. 50 % salt.

Du kan også snyde og tørre det i ovn eller mikroovn.

Det kan være en god idé at bruse alle krydderurterne over dagen inden høst, så de er både rene og tørre, når du høster dem. 

Annonce

Få masser af inspiration

I magasinet HAVEN kan du læse om nye tendenser, spændende haver, beddesign - og sjove "gør det selv" projekter. HAVEN udkommer 10 gange om året.