Gå til hovedindhold
Artikel for alle

Velkommen til Peters Køkkenhave

Vil du lære mere om at dyrke køkkenhave? Vi følger livets gang i Peter Norris' skønne køkkenhave. "Peter Køkkenhave" er en artikelserie i magasinet HAVEN fra februar til oktober 2022. Her vil Peter fortælle om hvad der sker netop nu i køkkenhaven, om hvad der lykkes og hvad der går knapt så godt, fortælle om favoritter og dele ud af gode råd. Serien kan kun læses i magasinet. Her på siden præsenterer vi lidt ekstra fra Peters Køkkenhave. Tilmeld dig nyhedsbrevet, så ved du, hvornår der er kommet nyt indhold her på siden.
04. januar 2022

En selvforsynende entusiast

Peter Norris er egentlig uddannet psykolog, men har siden 1983 dyrket køkkenhave med stor passion. Køkkenhave er i dag 200 m2, hvor der er højbede, frugtbuske, træer, bier og høns, og alt dyrkes økologisk. Peter Norris har i mange år været aktiv i foreningen "Praktisk økologi"

"Jeg holder meget af at dele viden og erfaringer, forhåbentlig også inspirere andre til at gå i gang med at dyrke – og i det hele taget møde mennesker som deler den samme haveglæde" skriver Peter på sin egen hjemmeside. 

Peters køkkenhave består af højbede med en standardbredde på 120 cm og en længde på enten 120 eller 240. De vender allesammen samme vej, gangene imellem dem er nu 75 cm (for at give god plads til både en trillebør og mig selv), og den nødvendige plast- eller netoverdækning holdes nu på plads af velcro frem for flisestumper og sten. Derudover er der 10 mistbænke og et drivhus - og han er også så heldig at have et "planteformeringsrum" med termostat styret spirekasse og plantelys. 

Peter Norris mål var, at skabe en køkkenhave, der gav familien mulighed for at være selvforsynende på grøntsager og det lykkedes. 

Køkkenhave i mindre målestok

Ikke alle er så heldige at have en stor køkkenhave og nogen, har måske heller ikke ambitioner om at blive selvforsynende, men har bare lyst til at dyrke køkkenhave og blive klogere på, hvordan og hvornår man skal gøre hvad. Her på siden vil du gennem det næste stykke tid kunne følge med i og blive inpireret til selv at dyrke med. Artiklerne tager afsæt i 4 højbede, hvori der dyrkes (og høstes) fra februar 2022 til oktober 2022. 

KLIK her og få et nyhedsbrev, når der er nyt fra Peter Minikøkkenhave. 

 

Har du aldrig dyrket i højbede før? 
Så kom godt fra start ved at læse mine fem artikler her > (kun for medlemmer).

Vil du dyrke de samme grøntsager som Peter Norris? 
Så har Haveselskabet i samarbejde med TagTomat sørget for, at du kan købe nogle af frøene her >

Annonce