fbpx Vilde bier og honningbier | Haveselskabet Gå til hovedindhold
Foto: Flickr
Artikel for alle

Vilde bier og honningbier

Side om side lever bierne i vores haver og de finder føde i den fælles natur
Charlotte Garby - 
09. oktober 2020

Det vi alle kender som honningbien, er i dag primært en art bier, som både honningproducenter holder på professionel basis og som vi haveejere holder i vores haver med henblik på at få honning til konsum At holde bier er noget, vi har gjort i rundt regnet 150 år, men samme bi har levet vildt i Danmark siden istiden. Den kan altså regnes som en naturligt hjemmehørende art og den udfylder stadig en vigtig rolle for bestøvning af vores flora.

Haveselskabet er i Sjællandske Medier den 7. oktober 2020 citeret for, at honningbien er et husdyr, som er importeret fra Asien og som er en trussel for de vilde bier. At honningbien stammer fra Asien er desværre ikke korrekt, og årsagen til at de vilde bier er truede, er langt mere komplekst end nævnt i artiklen.

Derfor er det også et klart fokus for Haveselskabet, at støtte op om biodiversiteten, så vi hjælper haveejerne til at skabe så stærke betingelser for blandt andet bier og andre insekter som muligt.

 

 

 

 

Annonce

Få magasinet HAVEN

Magasinet HAVEN giver masser af inspiration, viden og nyttige tips. Prisen er 345 kr. for 5 numre eller 630 kr. for 10 numre. Sammen med magasinet følger et medlemskab af Haveselskabet og mange fordele.