Gå til hovedindhold
Artikel for alle

Kom og vær med i Haveselskabets Vinterbogklub

Det er tid til armchairgardening, og derfor lancerer vi Haveselskabets Vinterbogklub. Har du lyst til at læse med? Se, hvordan du deltager længere nede. Det er gratis at være med, men kun for medlemmer.
28. november 2022

En bogklub for havemennesker

Det engelske ord "armchair gardening" er svært at oversætte direkte til dansk, men det betyder jo egentlig bare, at vi sidder i lænestolen og planlægger den kommende havesæson. Det har inspireret os til at lave et nyt tiltag - en bogklub for havemennesker. 

Havemenneske af Malene Raben

Det er tanken, at vi læser to bøger i Bogklubben - en i januar/februar og en igen i oktober/november. Vi lægger ud med at læse bogen "Havemenneske" af Malene Lei Raben.

Malene Lei Raben er født i Aalborg i 1969, og opvokset i København. Hun er cand.jur fra Københavns Universitet fra 1995 og har arbejdet som advokat og været direktør for en flere virksomheder i mediebranchen. Hun er gift og har tre voksne børn - og så er hun først og fremmest havemenneske. Eller måske burde vi skrive, at hun er blevet et havemenneske. Bogen handler om Malenes personlige transformation fra menneske med have til havemenneske. Det er en romanlignende bog om praktiske gøremål i haven, om havehistorie, følelser og forventninger og om det at anlægge en skovhave Men mest af alt er det en bog om samhørighed med naturen og al den glæde en have giver. Bogen Havemenneske er ikke bare en havebog - det er en fortælling om at være menneske.  

Hvordan foregår det?

Bogklubben afvikles i en lukket facebookgruppe (så du skal have en profil på facebook for at kunne være med). Det er på forhånd fastlagt, hvad der læses fra uge til uge, så vi kan følges ad. Malene Raben "checker ind" i gruppen og læser bl.a. op fra et af kapitlerne, deler sit favoritkapitel med gruppen samt fortæller om, hvorfor hun har skrevet bogen. Midtvejs vil der blive afholdt en live session, hvor du vil have mulighed for at stille spørgsmål til Malene. Vi vil også løbende vise billeder fra Malenes have og skovhave, der bliver omtalt i bogen. 

"Hvor i bogreolen hører bogen "Havemenneske" hjemme? Det er jo ikke "bare" en havebog - det er også en litterær fortælling om det at være menneske i haven. Så hos mig står bogen nu sammen romanerne og ikke sammen med de andre havebøger " citat fra en læser.

Sådan kommer du med

Det er gratis at deltage, hvis du er medlem af Haveselskabet. Det kræver blot, at du har adgang til at læse bogen (du kan købe bogen  som en del af vores særlige Vinterbogklubspakke) har en facebookprofil og lyst til at være med til at dele og dyrke haveglæden. 

Der er nu lukket for tilmelding. Vi kører en ny omgang af Vinterbogklubben til oktober. Mere information følger pr mail via Haveselskabets nyhedsbrev til medlemmer. 

Du vil efter tilmelding modtage en mail med yderligere informationer om forløbet samt link til den lukkede facebookgruppe. I forløbet vil du to gange høre fra os pr. mail, hvor vi sender link til forskellige havesager relateret til bogen samt en mail med et par gode tilbud.  

Det er første gang, vi prøver at lave en bogklub, så vi håber, der vil blive taget godt imod initiativet. Hvis du har spørgsmål eller kommentarer, så skriv endelig til Mathilde Norden Andersson på mna@haveselskabet.dk.

Vi ses i Haveselskabets Vinterbogklub

 

Annonce