Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Andet Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Cph Garden Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Hvorfor kysser vi under misteltenen?

Misteltenen er et kendt symbol på romantik i juletiden, men hvad er egentlig historien bag et kys under misteltenen?

Et værn mod onde ånder

Misteltenen har en lang historie bag sig. Nogle siger, at den stammer fra den keltiske folketro, hvor den blev brugt som værn mod onde ånder. 

De keltiske præster – druiderne mente, at misteltenen var knyttet til nytårets komme og misteltenen skulle høstes under en bestemt månefase og skulle skæres med et gyldent segl. 

Oldtidens præster benyttede misteltenen som et frugtbarheds symbol og mente også, at den ville beskytte hjemmet mod onde magter. De hængte kviste af mistelten op i døråbningen. 

Balders bane

Andre igen hævder, at historien om misteltenen stammer fra den nordiske mytologi og et sagn om Odins hustru, Frigg, der fik alle levende væsner til at lov, at de ikke ville skade hendes søn Balder. 

Men hun glemte misteltenen, der voksede højt oppe i trækronerne, og Balder blev dræbt af en pil af mistelten.

Mistelten - Fotograf: Kim Ahm

Kysseri i victoriatiden

Misteltenen er en giftig plante – og derfor er det lidt underligt, at den nu er symbol på kys og kærlighed. 

Kyssetraditionen opstod formentlig i den sene middelader og var meget populær i det victorianske England i det 19. århundrede. Det meget kontrollerede og sippede samfund kunne på denne måde få en anledning til at kysse, når det nu var i fuld offentlighed.

Men hvorfor under mistentenen?

Og så tilbage til, hvorfor vi kysser under misteltenen. Det antages, at når den nu hang i døråbningen for at værne mod de onde ånder, så var det helt naturligt at kysse goddag under misteltenen i døråbningen. Skikken er så efterhånden rykket inden for på grund af troen på misteltenens gavnlige virkning på frugtbarheden. 

Giv et kys

I starten var det i Danmark kun på juleaften, man måtte kysse – og hvis pigen ikke blev kysset, skulle hun ikke regne med at blive gift det første år. Men vi siger god fornøjelse med at få kysset under misteltenen i hele julemåneden.