Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Andet Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Cph Garden Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Pynt op til påske

Her bringes foråret ind i stuen med lækre farver som lime, lidt orange og sart lyseblå – det hele akkompagneret af små grenstykker og vagtelæg.

Det skal du bruge

• Ca. 10 påskeliljer.
• Ca. 6 ranunkler.
• Ca. 10-12 godt udsprungne perlehyacinter, som hænger lidt.
• Små topskud fra en limefarvet pibeved, Philadelphus coronarius ‘Aureus’.
• Små, limegrønne blomsterstande af lundvortemælk, Euphorbia amygdaloides.
• Ca. 100 grenstykker på 3-6 cm (de skal gerne være i lidt varierede længder og tykkelser).
• Ca. 4 grene klippet som et Y på 8-10 cm.
• Vagtelæg til kanten. Her er der brugt ca. 60, men mindre kan også gøre det.
• Oasiskrans (vådoasis), Ø 30 cm.
Værktøj 
• Limpistol
• Limstænger
• Hobbykniv
• God saks
Læs mere

Sådan gør du

1

Dagen før: Hvis der på oasiskransen er en lille kant på yder- og indersiden, skal de først skæres af med hobbykniven. Læg derefter oasiskransen i vand med bunden opad i et kvarter, så den kan trække vand, og tag den derefter op. Lad oasiskransen tørre til næste dag, da du ikke kan lime på en våd flade.

 

Oasis er ikke så grøn, som den ser ud til

I guiden her bruges oasis, som lægges i blød og derved kan få dekorationer til at holde i længere tid. Oasis er en skum fremstillet af fenolformaldehyd. Fenol og formaldehyd har kendte skadelige effekter som blandt andet hudirritation og irritation af luftvejene.

Oasis er ikke et genanvendeligt plastikmateriale eller bionedbrydeligt, men vil med tiden blive nedbrudt til mindre og mindre stykker for til slut at ende som mikroplastik. Derfor bør man så vidt muligt genbruge det så meget man kan og sortere det som restaffald når det smides ud.

I stedet for at bruge oasis kan man anvende mos, sammenfiltrede, tynde stængler/grene, hønsenet, kenzan/blomsterfakir, FibreFloral Design Media og Sideau fra Agra-Wool

Kilde: Nanna B. Hartmann, miljøingeniør og seniorforsker på DTU Sustain

Læs mere

2

Skær to små oasisblokke ud af kransen, en i hver side, så du har nogle vandingshuller. Sæt kransen på et fad eller et stykke træ, så du kan dreje kransen undervejs. Lim nu de små grenstykker på siden af kransen, start med de indvendige grene. Du må godt sætte ekstra udenpå, så den får en varieret flade, men ikke for mange. Drej kransen jævnligt, så den ikke sætter sig fast i underlaget på grund af limen. Slut af med at sætte Y-grenene i, fordelt i kransen, de skal kunne stikke op over blomsterne.

 

3

Start med at bunddække kransen med skud fra pibeved og vortemælk. Tip: Brug evt. en blomsterpind eller en tynd gren til at lave huller i oasissen med.

 

4

Sæt nu påskeliljer og ranunkler i kransen. De må gerne placeres lidt tilfældigt og tæt, det giver det smukkeste resultat.

 

5

Sæt to hjælpepinde i ved vandingshullerne, så du ved, hvor du skal vande bagefter. Sørg for, at også hullerne bliver dækket med planter, ved at sætte stilken lidt skråt ned i oasissen. Husk at dreje kransen rundt, så du kan se, om den er pæn på alle sider, og om der mangler noget.

 

6

Til sidst skal perlehyacinterne i, og da de skal synes at svæve over kransen, skal de have stået tørt i potten, indtil de begynder at hænge lidt. Perlehyacinterne er med til at give kransen et løft og et lettere udtryk.

 

7

Pynt til slut med vagtelæg hele vejen rundt om kransen, og vand oasisringen.