Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Andet Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Cph Garden Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Opsamling af regnvand

Regnvand kan opsamles i tanke og kar og bruges til vanding af havnes planter eller indgå som et kunstnerisk element i haven.

Det er altid en god idé at kombinere flere regnvandsløsninger. En model kan være, at bruge regnvandet til vanding i haven, inden det ledes videre til et regnbed, en forsænkning eller en faskine. Det kan du gøre ved at etablere en regnvandstank eller en tønde i forbindelse med nedløbsrøret.

Tønde

Hvis du gerne vil samle dit regnvand i en tønde, kan du lede vandet til tønden ved at vende nedløbsrøret og koble det på tønden via et hul i siden. Alternativt kan vandet løbe ind for oven, det afhænger lidt af tøndens udformning. 

Vigtigt er det selvfølgelig, at du får sat en hane på, så du kan tappe vandet til vanding i haven. På nogle tønder er der allerede når du køber dem, monteret en hane. På andre, må du selv i stå for den del. Stil tønden på et stativ eller lignende, der er højt nok til at du kan få en vandkande ind under hanen. 

Et filter i tønden kan være en fordel, så du får sorteret blade og andre ting fra vandet. Her er et eksempel på et biologisk filter, der kan monteres på indersiden af tønden. 

Filter

Tønde


Tank 

En nedgravet tank kan også være en mulighed. Vandet skal pumpes eller tages op med spand.

Hvis vandet selv kan løbe fra tanken, ledes det fra huset i rør under terræn, hvor røret bores ind i siden på den nedgravede tank.

Nedgravet tank

Nedgravet tank

Kar

Åbne kar og fuglebade er også en måde både at opsamle vand på og få synligt vand i haven. De kan sættes i forbindelse med nedløbsrøret, være opsamling af overløb fra en regntønde eller være en lavning i en rende, hvor der lægges bassinfolie i bunden, så vandet ikke siver ned. For at skjule folien, kan du lægge natursten i bunden. 

Kar

Du opnår den bedste løsning ved at kombinere opsamling af regnvand med andre regnvandsløsninger. Læs mere om andre regnvandsløsninger her.

Kar_