Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Andet Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Cph Garden Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Liljer lægges i oktober

Liljer er også løg, og de skal lægges nu. Nogle liljer er nemme og andre er temmelig svære at få til at lykkes.

Liljer ligger som knolde/løg i poser med savsmuld og med farvestrålende billeder, der viser den valgte sort.

Nogle liljer er nemme og andre er temmelig svære at få til at lykkes. Vil du have succes med liljerne, så vælg de billigste løg. Det garanterer, at det er en nem art eller sort at formere for producenten - og efterfølgende nem at dyrke hjemme i din have. 

En af de absolut nemmeste er den gammelkendte brandlilje, Lilium bulbiferum. Den har hersket i landbohaver i generationer uden anden pasning end at blive holdt fri for ukrudt.

Egentlig skal brandliljer have det ligesom stauder: Plant dem i jorden og lad dem skyde op til foråret. Lad dem blomstre og fjern frøstandene, så næringen går tilbage til løget. Lad det grønne visne ned, som det vil i løbet af efteråret. Nye skud og blomster dukker op det følgende år.

Det eneste, der er meget vigtig for liljer, er at jorden ikke er tung og fugtig - især i vintertiden. Derfor kan det godt betale sig at blande godt med grus i plantehullet, når liljerne lægges. Den bedste gødning til liljer er at lægge kompost på jorden nu i efteråret - eller tidligt næste forår.

Giv kun lidt blandings-gødning i løbet af vækstsæsonen. Liljer bryder sig ikke om at få ret meget uorganisk gødning (NPK- gødninger), men trives langt bedre med kompost og organisk gødning lavet af dyremøg.  

Har du allerede brandliljer i haven, kan de flyttes nu, hvor de er ved at være afmodnede. Men de må kun være kortvarigt oppe af jorden, før de igen kommer ned i mørket. Brandliljer tåler sagtens kalk, i modsætning til mange af de mere vanskelige liljearter.

Læg ikke Madonnalilje, Lilium candidum og Isabellalilje, Lilium x testaceum - de skal lægges i august.