Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Andet Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Cph Garden Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Genbrug bladene i haven

Kør ikke efterårets nedfaldne blade væk! Genbrug dem i stedet i haven, for de har mange gode anvendelsesmuligheder - for eksempel som jorddække eller i komposten.

Efterårsbladene kan gøre god gavn i haven, så kør dem ikke væk. Foto: iStock

Efterårsbladene kan gøre god gavn i haven, så kør dem ikke væk. Foto: iStock

Efterårets blade er er fryd, når de skifter farve fra grønt til rødt, brunt, orange og gult. Men når de først er faldet ned på jorden, betragter mange bladene som et irriterende problem, der skal proppes ned i store, gennemsigtige affaldssække og skaffes af vejen. Men vi bør i stedet betragte de nedfaldne blade som årets sidste høst, og de gyldne blade (ja, selv de grønne) er netop guld værd for enhver haveejer, der ønsker at få en god jord, hvor planterne trives.

Hvis der daler større bladmængder ned på din plæne, er det oftest bedst at fjerne dem. I en længerevarende våd periode kan de klaske sammen og dermed forhindre iltskiftet i græsplænen, så din græsplæne tager skade. Du kan selvfølgelig snuppe løvriven og gå ud og rive bladene sammen, men du kan faktisk også fjerne størstedelen af dem ved at køre hen over dem med en plæneklipper med græsopsamler. På den måde bliver bladene revet itu og suget op i opsamleren, og de nu findelte blade (og græsrester) bliver hurtigere omsat, hvad end du vælger at bruge dem til.

Sådan kan du bruge bladene i haven

Bladene kan have mange funktioner, og da de er en del af naturens kredsløb, er de helt uundværlige. Tænk bare på den skønne sorte, dybe muld i skoven, hvor bladene år efter år er faldet af træerne og komposteret uforstyrret. Mulden er porøs, så den indeholder meget ilt, og samtidig er den så varieret i kornstørrelse, at den holder godt på vandet. Det kan du kopiere i din egen have.

Nedenfor finder dun nogle ideer til, hvad du kan gøre med bladene, du samler sammen i haven.

Vinterbeskyttelse

Sammen med granris fra juletræet kan bladene bruges til at beskytte sarte planter. Læg dem blot omkring planterne i et tykt lag, og de vil isolere jorden under sig og dermed sørge for, frosten ikke får lige så godt fat lige omkring plantens rødder. 

Jorddække

Bladene kan bruges som jorddække og jordforbedringsmiddel under buske og mellem stauder, ja i alle havens bede. Du kan også lægge et godt lag ind under hækken, og rododendron er også særligt glade for at få tilført blade.

Kompost

Derudover er bladene også et rigtig godt tilsætningsmateriale til komposten. Du kan altså blot smide bladene i din kompost, hvis du har sådan en, og så klarer kompostormene og mikrolivet resten. Alternativt kan du lave den lækreste bladkompost ved at lægge (helst fugtige og iturevne) blade i en sort affaldssæk og stille den væk til foråret.