Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Andet Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Cph Garden Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Forårsaktiviteter i haven

Nu hvor forået er over os og dagene igen er blevet længere, er der mange gøremål i haven. Her har vi samlet nogle forslag som kan inspirere til aktiviteter i haven samt gøre glæden og kærligheden til haven større.

Rengør blomster/staudebede:
Efter en lang, våd og ikke mindst kold vinter er det blevet tid til at fjerne døde blade, kviste og andet snavs samt evt. grangrene eller anden beskyttelse, som har værnet de mest følsomme planter mod vinterens kulde. Det er ligeledes nu, at det visne løv fra sidste sæson klippes væk således, at de nye skud på især stauderne, får plads og lys til at skyde frem. Pas dog på med at bruge kultivator og/eller rive, da mange af havens planter endnu ikke er skudt op over jordoverfladen og derfor kan være svære at se og nemme at ødelægge.

Del dine stauder:
Et godt tidspunkt at opdele mange stauder er lige før deres forårsvækst begynder. Opdeling af stauder er en budgetvenlig måde at fylde din have på med flere planter eller dele dem med venner. Det er også godt at holde dine eksisterende stauder sunde. Nogle gange, hvis dine planter vokser i en stor klump, kan midten tyndes ud efter et par år og efterlade en bar plet. At opdele klumpen vil tilskynde til ny vækst.

Topdress dine bede:
En af de nemmeste måder at få din have til at se poleret ud er ved at topdresse bedene. Afhængig af bedtypen kan der benyttes en god planteskolejord, spagnum, barkflis eller lign. En sådan topdressing bidrager udover at pynte også til at bevare fugten til planterne, tilføre næring, mindske væksten af ukrudt og i det hele taget forbedrer det jordkvaliteten. Bruger du barkflis eller lign., er det dog en god ide at sørge for, at laget lige omkring planterne ikke bliver alt for dybt, da det kan forårsage sygdomme. Ligeledes bør du også være varsom med at bruge barkflis på steder, hvor der er meget blæst, da det let spredes med vinden.

Beskær træer, buske og Roser:
Trænger frugttræerne til at blive trimmet og vil du undgå, at de bliver så stresset på en måde, der påvirker frugtudbyttet senere på sæsonen, så er det nu, inden knopperne begynder at bryde ud, at du skal fatte saksen og få dem beskåret. Det samme gælder sommerblomstrende træer og buske som Potentilla og Sommerfuglbuske. Endelig er det også tiden, hvor roserne skal beskæres. Der findes mange fine vejledninger og guides, der viser, hvor dan det kan gøres.

Udfør grundlæggende vedligeholdelse af murværk og belægning:
Her om foråret er det også en god ide at kontrollere murværk, fundamenter, belægning, blomsterkummer og lignende ting for evt. frostskader og få udført de nødvendige reparationer, så du igen kan glædes over disse ting igen. For at kunne slappe af efter en travl havedag anbefales det også at dine udendørs havemøbler bliver gjort rene og behandlet efter producentens forskrifter. På den måde forlænges møblernes levetid og nydelsen ved at bruge dem efterfølgende er så meget bedre.

Den kommende urtehave:
Hvis ikke du allerede har gjort det, er det nu, du skal udfærdige en plan over, hvilke grøntsager der skal være i din urtehave i år.  Derefter skal du have indkøbt de nødvendige frø og mon ikke nogen af dem allerede nu kan såes i jorden eller i bedste fald forspires. Mange af jer har nok allerede sat kartofler. Hvis ikke så er det også tiden at få det gjort nu.

Rengør fuglehuse og foderautomater:
Nogle mennesker foretrækker at pakke deres fuglefoder væk nu og gemme det til efteråret, for så igen at begynde at fodre havens fugle. Men er du en af de mange, der glædes over at fodre fuglene hele året rundt, er foråret et godt tidspunkt at rengøre dine fuglehuse og foderautomater mv. for efterfølgende at fylde dem med friske frø igen. Når først fuglene er vant til at komme i haven fortsætter de med at komme, så længe der er foder til dem.

Plant nye stauder sommerblomster:
For at få optimalt udbytte af nyplantede stauder, har de brug for lidt tid til at etablere sig, før det varme sommervejr rammer. Det er derfor en god ide at få plantet nye stauder der, hvor der er behov for dette. Når nattefrosten er væk, er der også mange, der har stor glæde af at plante sommerblomster enten direkte i jorden, som supplement til havens øvrige planter eller i krukker og ampler på terrassen, indkørslen, altanen eller andre passende steder.

Ovenstående er blot inspiration og forslag til opgaver, som kan udføres her i det pragtfulde forår og bidrage til at opnå en større haveglæde resten af sommeren. 

Som en ekstra lille forårshilsen finder I herunder en video, hvor DRs Pigekor på smukkeste vis fremfører den af mange nok kendte højskolesang "Du kom med alt det der var dig" med tekst af Jens Rosendal og musik af Per Warmin. Den handler om forelskelse og kærlighed og en ny begyndelse. Og sådan er det jo også med foråret, hvor dagene igen bliver lange, planterne spirer frem og folder sig ud på ny. Haven og naturen vågner og præsenterer sig fra sin bedste side til stor glæde og fornøjelse for os alle og mon ikke vi er mange, der elsker dette og udviser stor kærlighed til lige netop foråret.

Glædelig forår til jer alle.